Днешният ден е по-специален за феновете на един от колосите в Испания, а сигурно и на световния футбол като цяло. На тази дата, преди вече 116 години, се ражда легендата Реал Мадрид. 

Основите полагат млади хора, повечето от които завършили престижни университети по света, а делото им жъне успехи повече от век по-късно, превръщайки "белия" клуб в истинска институция във футбола. 

В момента Реал е може би най-популярният клуб в целия свят, успехите му са огромни и на местно, и на международно ниво. А някои от най-великите имена в историята на футбола са преминали през мадридския колос. 

За своите 116 години съществуване, "белите" имат рекордните 32 титли на Испания, както и рекордните 12 трофея от Шампионската лига и предшественика му КЕШ. На домашната сцена "кралете" могат да се похвалят с още 19 Купи на Краля и 10 Суперкупи на Испания. 

В международен план пък имат 2 трофея за Купата на УЕФА, 4 Суперкупи на Европа и общо 6 трофея от Междуконтиненталната купа - 3 докато все още носеше това име и още три, откакто е Световно клубно първенство. 

С белия екип са играли великани на световния футбол, като Алфредо ди Стефано, Ференц Пушкаш, Уго Санчес... В по-модерни времена символите бяха Раул Гонсалес и Икер Касияс, а сега най-голямата звезда е Кристиано Роналдо. 

Честит рожден ден на може би най-големия футболен клуб в света и на всички, които са влюбени в "бялата идея"!