Манчестър Сити може да се размине с наказанието, което им беше наложено заради нарушаване на правилата за финансов феърплей. Това може да стане при едно условие.

Дисквалификацията от Шампионска лига от УЕФА е за два сезона, а клубът беше глобен с 30 милиона евро за нарушаване на финансовите правила от 2012 до 2016 година. Английският клуб не е съгласен с това наказание и обжалва в Спортния арбитражен съд в Лозана.

Според Дейли Мейл, Сити има шанс да отложи дисквалификацията в Шампионска лига до вземането на официално решение на един сезон. Ако окончателното решение на съда по този въпрос не бъде оповестено до 1 юни, то клубът може за помоли за временна отсрочка на наказанието. Така може да се окаже, че Манчестър Сити може да вземе участие в турнира още през сезон 2020/2021.

Трябва да се уточни, че в този момент все още няма дори приблизителен срок за разглеждането на делото за нарушаването на финансовия феърплей от страна на "гражданите", то следващата Шампионска лига може да не бъде без Манчестър Сити.