Отборът на Манчестър Сити може и да се облагодетелства финансово от наложената забрана за участие е евротурнирите през следващите два сезона. Това гласят изказванията на някои финансови експерти. 

"Гражданите" бяха сурово наказани с невъзможност за участие в надпреварите на УЕФА за следващите два сезона поради нарушения на регулациите на финансовия феър плей. Това ще означава и загуба на милиона от рекламните права за участие в Шампионската лига, както и евентуална раздяла с някои от най-големите звезди на отбора.

Финансовият експерт от Ливърпул Кийрън Магуайър обаче смята, че подобни мерки ще са прекалени и че клубът може да извлече ползи от тази ситуация. 

"Няма да има нужда от аварийни продажби. Те даже биха се облагодетелствали от неучастието в европейските турнири, тъй като според европейските стандарти лимита на загубите трябва да е около 30 милиона паунда годишно, докато във Висшата лига е 105 милиона паунда", сподели експерта. 

Това означава, че Сити би има възможност да харчи повече на трансферния прозорец, ако успее да балансира счетоводните си разписи.