Мениджърът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне отново се върна към епичното отстраняване на Ливърпул в осминафинал от Шампионската лига, заявявайки, че отборът му заслужава повече уважение за постигнатото. 

GettyImages/Gulliver
100 снимки

"Дюшекчиите" постигнаха феноменална победа с 4:2 след продължения на "Анфийлд", за да отстранят противно на всички очаквания европейския клубен шампион за 2019-та година. Въпреки това Симеоне и футболистите му бяха критикувани остро за консервативния си стил на игра. 

Аржентинският специалист отново се върна към темата, за да затвърди идеята, че неговият тим е изиграл невероятен мач на "Анфийлд" и е заслужил продължаването си напред. 

"Футболът е като бокса - трябва да избереш правилния момент, за да атакуваш. Срещу Ливърпул, примерно, знаехме, че играем срещу великолепен отбор и имаме своите шансове да ги нараним", започна специалистът. 

"Всички казват, че сме имали късмет, но ние отбелязахме и 4 гола. Това не е късмет. Представянето ни трябва да бъде оценено подобаващо като цяло", завърши Симеоне.