В Испания усилено се говори, че е възможен трансфер на Гонсало Игуаин в Атлетико Мадрид. Аржентинецът си навлече гнева на Ювентус, след като пътува до родината си, за да е близо до болната си майка, по време на пандемията от коронавируса.

Треньорът на „дшекчиите“ Диего Симеоне не е доволен от втория период на Диего Коща в клуба и търси нов нападател. Планът на Чоло е да върне Игуаин в Мадрид след шест години и половина, когато с екипа на Реал Мадрид реализира 121 гола.

Идеята на ръководството на Атлетико Мадрид е в следващите дни да се свърже с колегите си от Ювентус, за да се установят контакти за евентуален трансфер. Договорът на Гонсало Игуаин с „бианконерите“ изтича през 2021 година.

Пред дни бащата на аржентинеца Хорхе отстрани всички съмнения около напускането на синът му: „Изговориха се толкова неистини. Гонсало ще остане в Ювентус, защото все още има договор за година и половина. Той ще го изпълни. След като контрактът му с клуба приключи, той ще вземе решение за бъдещето си. Това е реалността, освен ако не се случат други неща. Но Гонсало не мисли да ходи никъде, защото му пука за Ювентус и хората го обичат“, заяви бащата на Игуаин.