Легендата на Манчестър Юнайтед Рой Кийн смята, че една голяма част от настоящите футболисти в отбора не разполагат с качествата, за да носят фланелката на „червените дяволи”. Ирландецът не смята, че слабото представяне на Пол Погба е в центъра на проблемите, с които според него мениджърът Жозе Моуриньо е напълно наясно.

Юнайтед допусна конфузна загуба с 1:2 от Севиля през седмицата, която го изхвърли от Шампионската лига. Предвид сериозните инвестиции, които тимът направи след идването на Моу (а и преди това) мнозинството фенове са разочаровани от липсата на резултати.

„Когато аз играех за Манчестър Юнайтед, щом облечах екипа, се чувствах страхотно, наслаждавах се на богатата история и на напрежението да нося емблемата”, коментира Кийн.

„Оставам с впечатлението, че в този тим на Юнайтед играчите не се наслаждават на напрежението и очакванията към тях. Мениджърът трябва да поеме отговорност. В интервюто му след мача не мисля, че беше толкова шокиран, защото той работи с тези футболисти всеки ден. Той знае, че не им достига нещо, за да бъдат сред най-добрите отбори в Европа. Жозе е наясно с това.”

„Юнайтед има проблеми през последните 3 или 4 години, има и нужда от още играчи. Знам, че някои от тях ще кажат, че това невинаги е отговорът, особено като се има предвид, че разполага със страхотен треньор. Трябва да работи с това, което разполага, а на Юнайтед не им достигат трима-четирима футболисти.”

„Някои от играчите, които сега играят за Юнайтед, не са достатъчно добри, ала вината не е тяхна. Ако те изберат, трябва да играеш за Юнайтед, но те не са на топ ниво и резултатите им го показват.”

„Погба не е единственият проблем. Той обаче е голяма грижа. Ако не може да се пребори за стартово място, значи има проблем. Погба влезе срещу Севиля и се очакваше да повлияе на срещата с добри отигравания. А той влезе и не направи нищо. Реакцията му при първия им гол беше като на ученик. Изобщо не смяташе, че атаката ще доведе до опасност”, завърши Кийн.