Легендите на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд и Пол Скоулс не показах никаква жал към отбора или неговия мениджър Жозе Моуриньо след срамното отпадане от Севиля в 1/8-финалите на Шампионската лига.

„Червените дяволи” загубиха реванша у дома с 1:2 и след нулевото реми в първата среща неочаквано напуснаха надпреварата. Това беше първият път, в който Юнайтед среща Севиля изобщо в историята си, а срещата се вписа в традицията английския гранд да изпитва жестоки трудности срещу испански опоненти.

Испанските отбори - големият бич за Юнайтед в Европа

След мача Моуриньо показа изненадваща линия на поведение, като заключи, че загубата „не е краят на света”. Фърдинанд изобщо не беше впечатлен от подобни твърдения, още повече от продукцията на терена. „Ужасно, те приличаха на отбор, който е пълен с непознати. Излязоха и играха нервно и твърде внимателно. Нужно е да хванеш бика за рогата в такива мачове. Феновете ни видяха нищо, което да ги зарадва”, коментира някогашният защитник.

Моуриньо: Няма време за драма

„Топ отборите не избират кога да играят. Те поддържат добро ниво постоянно. Поведението на играчите беше недопустимо, летаргично. Те трябваше да атакуват, но започнаха срещата консервативно. Отборът не изглеждаше така, сякаш би могъл да спечели”, добави Фърдинанд.

Манчестър Юнайтед регистрира само 4 точни удара в хода на двете срещи срещу Севиля и макар Моуриньо да нарече това „просто статистика”, според Скоулс този факт е показателен. „Мениджърът обича да играе по този начин – на контраатака. Беше ми трудно да гледам това сега, а също и в първия мач. Нямаше никакво желание, никаква енергия, никаква скорост”, каза Скоулс.

Матич: Юнайтед няма оправдание

„Необяснимо е. Отборът трябва да направи опит. Юнайтед не положи усилия да спечели гостуването. Определено мениджърът трябва да е видял, че Алексис Санчес не беше достатъчно добър. Той не е наясно кое е най-доброто му атакуващо трио. Трябва да избере играчите в най-силна форма и да остави Санчес вън от състава”, завърши Скоулс.