Реал Мадрид записа поредната си издънка в първенството и сложи под въпрос дори мястото си в Топ 4, след като шансовете за титлата се изпариха отдавна. Единствената цел пред "белите" остава трофеят в Шампионската лига, но там на осминафиналите чака скритият фаворит ПСЖ. 

И след равенството с Леванте, в което момчетата на Зинедин Зидан се представиха анемично и апатично за пореден път, мадридските медии изглежда се притесниха за предстоящите битки с парижани.

Близкият до клуба вестник "Марка" дори направи мрачен анализ, в който твърди, че нищо добро не чака тима на Зизу, ако продължава в същия дух. Ето и какво написа изданието в тъмни краски в навечерието на първия елиминационен мач в Шампионската лига:

"Оставаха 53 дни до мачовете с ПСЖ и Реал загуби от Барселона. После оставаха 37 дни и дойде хиксът със Селта; Оставаха 35 дни и дойде равенството с Нумансия; Оставаха 32 дни и дойде загубата от Виляреал; Оставаха 21 дни и дойде загубата от Леганес; Сега останаха 10 дни и дойде поредният провал - хиксът с Леванте."

"А истината е, че времето минава, а Реал не показва признаци на живот. Дните си текат, а играчите в бяло така и не се събуждат от летаргията в навечерието на срещата с Неймар, Кавани, Мбапе и компания. Те изглеждат като изключени от контакта!"

"Шампионите влизат в мач след мач, а сензациите следват една след друга. Тимът буксува здраво, а така и не може да запише поредица от успехи, която да вдигне увереността му. А хиксът с Леванте удари лошо по наченките на малко самочувствие, появили се след победите над Ла Коруня и Валенсия."

"Реал и Зидан вече се изчерпаха откъм извинения. Нападателното трио се завърна, няма контузии, всички звезди уж са във форма, но Леванте ти прави хикс. Шампионската лига е само зад ъгъла и тя е всичко този сезон, за да не се фокусира тимът изцяло върху следващата кампания от февруари."

"Грешките са същите десет дни преди мача с ПСЖ, каквито бяха и в течение на целия сезон. Реал не може да вкарва, не решава мачовете си, греши в защита и позволява на съперниците си да се отнасят към него дръзко и без грам респект. И така си печелят точки от тях."

"Първенството беше отписано още преди месеци и сега само трябва да се притесняват в Мадрид да не изостанат на историческа разлика от лидера. И надеждата остава Шампионската лига. Но се вижда един ранен Реал, объркан гранд, който е с главата надолу и не се вижда как ще се изправи. А ПСЖ точи ноктите си...", написа "Марка".