Вървящият към заника на своята кариера Джампаоло Пацини отново напомни за себе си по начин, който едва ли ще се хареса на феновете на Реал Мадрид. Нападателят на Леванте донесе инфарктното равенство 2:2 у дома срещу „белия балет” в 22-ия кръг на Ла Лига. 33-годишният бивш италиански национал фиксира резултата само минути, след като мадридският колос бе излязъл напред в резултата.

Макар че наставникът Зинедин Зидан за първи път от доста време насам можеше да разчита на знаменития си тризъбец BBC (Бейл-Бензема-Кристиано), отново продукцията в атака не бе на ниво. Бензема може и да се отсрами са асистенция за попадението на Иско, но фрапантните грешки в защита струваха скъпо на „лос меренгес”. Леванте демонстрира невероятна успеваемост, вкарвайки 2 гола с общо 4 точни изстрела в целия двубой.

След разгромите над Валенсия и Депортиво Ла Коруня, в които „лос бланкос” нанизаха общо 11 гола, те започнаха доста нахъсано на „Суитат де Валенсия”. Реално шампионът на Испания откри резултата още с първата си чиста ситуация. В 11-ата минута Тони Кроос изпълни корнер отдясно по атаката, а на около 7-8 метра от вратата Серхио Рамос се извиси и стреля с глава. Вратарят Ойер Оласабал може би щеше да се намеси, но точно пред него Карим Бензема посегна с крак, за да отклони. Макар французинът да не игра с топката, действията му бяха достатъчни, за да се оплете топката в мрежата зад разочарования страж – 0:1.

Следващите минути не бяха леки за домакините, като Кристиано Роналдо на два пъти имаше шанс да обстрелва. В 14-ата шутът му излетя високо над гредата, а 4 по-късно Гарет Бейл го намери с центриране в наказателното поле и ъгълът пред португалеца не му позволи да отправи точен изстрел.

Постепенно натискът на Реал отслабна, като гостите продължиха да диктуват темпото. В 32-ата минута Тони Кроос отправи нелош шут от дистанция, който принуди Ойер да избива в ъглов удар. При последвалия корнер топката стигна до кристиано пред дъгата, ала неговият изстрел попадна в центъра на вратата и в ръцете на вратаря.

Буквално отникъде Леване съумя да изравни в 42-ата минута. Саша Лукич хвана централната защита неподготвена с наглед елементарен извеждащ пас. Той позволи на Луис Моралес да изникне зад гърба на Серхио Рамос и да излезе сам срещу Кейлор Навас. Костариканецът се намеси добре и спаси изстрела на нападателя, ала никой от притичалите в паника защитници не се ориентира добре. Така топката стигна до Емануел Боатенг и от границата на наказателното поле тъмнкожият нападател вкара за 1:1.

След почивката мачът все по-отчетливо се играеше на една врата. Въпреки този факт Реал трудно създаваше чисти възможности. Една такава се откри пред Кристиано Роналдо в 64-ата, когато португалецът стреля разочароващо право във вратаря.

Четвърт час преди края Серхио Рамос бе много близо от втори гол в мача. Испанецът се извиси, за да засече от ъглов удар и насочи топката добре към левия ъгъл. Ойер намери начин да реагира своевременно и да спаси.

В 81-ата минута усилията на Реал все пак се отплатиха. Дани Карвахал даде наглед обречен пас към Бензема в наказателното поле. Точно преди топката да излезе в аут сблъсък между френския нападател и един от защитниците на Леванте я остави в игра, а французинът моментално върна към точката на дузпата. Там заменилият Гарет Бейл Иско пое и шутира безкомпромисно по диагонала за - 1:2.

Леванте изобщо не падна духом, а тръгна да търси изравняването. Домакините бяха близо до това в 87-ата минута, когато Марти Рожер с глава от упор стреля на сантиметри покрай гредата.

Мнозина биха се отказали в тази ситуация, но не и валенсианците. В 89-ата минута тяхната преса в половината на Реал доведе до две сериозни грешки в редиците на „белите” при изнасянето на топката. Джейсон я пусна в идеален коридора за резервата Джампаоло Пацини, който останал очи в очи срещу Навас стреля ниско по диагонала. Вратарят докосна топката с ръка, но тя все пак се оплете в мрежата – 2:2.

Грешната стъпка на Реал остави отбора извън тройката във временното класиране и не му позволи да измести Валенсия. Реал има 39 точки срещу 40 за "лос че". Атлетико Мадрид заема второто място с 46 пункта, докато Барселона е далеч напред с внушителните 57 пункта.

Леванте от своя страна не мръдна от 17-ото място, като има вече 20 точки на сметката си. Това оставя тима на 3 точки над първия под чертата - Депортиво Ла Коруня.