Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е взел решение да запази талантите в школата на клуба с клауза „анти-Шейх“, с която ще се опита да спре мераците на Пари Сен Жермен, Манчестър Сити и останалите топ отбори към най-големите таланти от академията на „белия балет“.

Флорентино Перес иска да запази най-големите си таланти и да не допуска подобни грешки, като Барселона. Само преди няколко дни каталунците изпуснаха един от най-големите си таланти Серхи Гомес, който премина в Борусия Дортмунд, след като германският клуб активира освобождаващата клуаза записана в договора му и тя бе в размер на 3 милиона евро.

През последните 15 години Барселона загуби някои от най-обещаващите си таланти от Ла Масия, като Жорди Мбула, Жерар Пике, Франсеск Фабрегас, Мауро Икарди и др.

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е решен да обвързва играчите, които навършат 16 години с освобождаващи клаузи в размер на 30 милиона евро.

По този начин от Реал Мадрид искат да предпазят своите най-големи таланти от милионите на шейховете.

Освен това, ако от спортния мениджмънт на Реал Мадрид видят, че определен играч се откроява и има голям потенциал, те ще се опитат да подпишат ново споразумение, като увеличат клаузата на 50 или 60 милиона евро. 

В момента откупните суми са по-скоро символични.

Сред юношите на Реал също витае несигурност, че ще могат да пробият в звездната селекция на Перес. Ето защо те и техните семейства все по-често се поддават на изкушаващи оферти от други клубове. По тази причина президентът е взел решение да стопира това.