Шампионската лига отново е на дневен ред в програмата на футболния фен. За пета седмица едни от най-големите отбори е Европа си дават среща в рамките на груповата фаза на турнира. Част от тях с нетърпение очакват срещата Пари Сен Жермен – Ливърпул.

Последният път, когато двата тима се противопоставиха, „мърсисайдци“ излязоха победители с 3:2 на „Анфийлд“. Този път обаче „червените“ гостуват във Франция.

След четири изиграни кръга в Група С отборите се намират само в рамките на две точки, от първото до четвъртото място. ПСЖ се радва на страхотен сезон в Лига 1, но в Шампионската лига има само една победа, две равенства и една загуба (5 точки). Играчите на Томас Тухел са трети в подреждането. Ако искат да продължат напред, най-вероятно ще трябва да преминат през Ливърпул с успех.

„Червените“ са само с една точка повече от ПСЖ, след като спечелиха два и загубиха два мача в Група С. Сега футболистите на Юрген Клоп знаят, че всичко е възможно заради предстоящите им мачове, първо с парижани, а след това с Наполи. И всички варианти все още са възможни – и първото място в потока, и последното.

Непоправим Клоп - за еротичните гласове във футбола

Със сигурност не сме приятени като съперник, смята Юрген Клоп

Ливърпул има запазена чиста мрежа само в 3 мача от последните 8 мача и реализираха два или повече гола само в един от последните си 6 срещи в Шампионската лига. В исторически план обаче Ливърпул се е радвал в повечето случаи при визите си във Франция, губейки само един от последните си седем двубоя (4 победи, 2 равенства и 1 загуба).

От своя страна обаче ПСЖ са спечелили 9 от 10 домакински мача във всички турнири и имат 1 равенство, като едновременно с това вкарваха средно по 3,5 гола на двубой.

Големият въпрос обаче е дали Килиан Мбапе и Неймар ще бъдат готови за този важен сблъсък, след като пропуснаха последния мач на своя тим, при гостуването над Тулуза, заради контузии.

Карло Анчелоти: Ако не се класираме, ще сме идиоти

Залогът е голям, а всички са наясно, че загуба на ПСЖ срещу Ливърпул в Париж, съпътствана с домакинска победа на Наполи над Цървена звезда ще попречи на френския шампион да излезе от групите на надпреварата.

В другия мач от тази завързана група Наполи посреща Цървена звезда.

Италианският отбор може да намери място в елиминациите на Шампионската лига при успех над сърбите, но все пак има от какво да се притеснява, с оглед на победата на Звезда с 2:0 над Ливърпул в последния мач. Домакините обаче остават непобедени в турнира през този сезон с 1 успех и 3 равенства, включително и 0:0 срещу Цървена звезда в първия двубой. В действителност, Наполи има загубена само една среща от последните си 10 мача (5 победи, 4 равенства и 1 загуба).

Сръбският гранд обаче има 7 мача без загуба във всички турнири, в които участва – 6 победи и 1 равенство, което включва и успеха над Ливърпул на своя почва.

Част от играчите на гостите обаче са с контузии и ще пропуснат мача, в това число има вероятност и Милан Павков, който се отличи срещу „мърсисайдци“ също да липсва заради травма.

Класиране в Група С:

1. Ливърпул 6 точки

2. Наполи 6

3. ПСЖ 5

4. Цървена звезда 4

 

Предстоящи срещи:

28 ноември:

ПСЖ – Ливърпул

Наполи – Цървена звезда

 

11 декември:

Ливърпул – Наполи

Цървена звезда - ПСЖ

 

Интригата в останалите групи от програмата в сряда вечерта на практика липсва, като в тях отчетливо са изявени по два отбора, които водят в потоците.

Група А

Борусия Дортмунд - Брюж

Атлетико Мадрид – Монако

Класиране:

1. Борусия Дортмунд 9 точки

2. Атлетико Мадрид 9

3. Брюж 4

4. Монако 1

 

Група Б

ПСВ – Барселона

Тотнъм - Интер

Класиране:

1. Барселона 10

2. Интер 7

3. Тотнъм 4

4. ПСВ 1

 

Група D

Порто – Шалке 04

Локомотив Москва – Галатасарай

Класиране:

1. Порто 10

2. Шалке 8

3. Галатасарай 4

4. Локомотив Москва 0