Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели в навечерието на дуела с ПСЖ от Шампионската лига, че неговите играчи са на 100% въвлечени, за да си осигурят класиране напред.

Двата отбора излизат един срещу друг в сряда от 22,00 часа на „Парк де Пренс” в решаващ мач от група С в турнира на богатите.

Германският наставник е подготвен за тежък мач за неговите защитници във френската столица. Същевременно Клоп е уверен, че Неймар и Килиан Мбапе ще са в кондиция за мача с „червените” и ще играят срещу отбора му.

„Има много психологически игри преди даден мач. Неймар и Мбапе са контузени, но се радвам за тях, че ще играят срещу нас. Очаквам да играят. Садио Мане дойде с нас в самолета, а последният път, когато го видях беше добре. Ние сме спортсмени, но искаме да спечелим мача”, бяха първите думи на Клоп в Париж на въпрос за състоянието на Мане.

Юрген Клоп

източник: БГНЕС

„Играхме в Белград, където загубихме с 0:2, а това беше лош мач за нас. Сега сме в Париж, за да спечелим този футболен мач. Искаме да бъдем възможно най-добри, тъй като знаем, че тук се играе трудно. Нека обаче опитаме”, продължи мениджърът на Ливърпул.

Третата група от ШЛ е с много деликатен статут. Ливърпул има шест точки, като ПСЖ има точка по-малко след четири изиграни срещи.

„Нямам представа как може да се развие групата. Това са два амбициозни отбора, които се намират в интересна ситуация. Ние върнахме Цървена звезда в групата и сега играем за всичко. От самото начало тази група беше тежка. Ние не сме се оплаквали и сега сме тук в Париж”, продължи Клоп. „Колкото по-трудно обаче е положението, толкова повече мислиш над това. ПСЖ са доминиращ тим в собствената си лига и трябва да сме сигурни, че ще са прекалено подготвени за нас. Много по-трудно е да подготвиш обаче отбора си, когато играчите ти не познават опонента”, продължи мениджърът на тима.

Юрген Клоп

източник: БГНЕС

Германецът довери, че е голям фен на Мбапе и Неймар, но не прекарва допълнително време, за да гледа как играят двамата най-скъпи футболисти в света.

„Настоящата генерация може да гледа 5000 видеа в YouТube на Неймар и Мбапе, така че не ме изненадва нищо. Когато притежават топката, със скоростта, която имат, то трябва да си много компактен, за да ги спреш. Вярвам на 100% на нашия тим. Как ще играем? Ние ще бъдем смели в тежък дуел. Наслаждаваме се на тези мачове, както и срещу Манчестър Сити, а преди това в първия мач срещу ПСЖ. Не сме най-приятният отбор срещу, който да играем”, завърши Клоп.