Отборът на Порто оглави еднолично група D в Шампионската лига след втората си победа в тази фаза. Порто се справи като гост на Локомотив Москва с 3:1 и вече има 7 точки начело във временното класиране.

Втората позиция е за Шалке 04, който направи хикс – 0:0 като гост на Галатасарай. Немците имат 5 точки от победа и две равенства. Турският тим е трети в подреждането с 4 точки, а последен с три загуби до момента и без спечелена точка е отборът на Локомотив Москва.

Двубоят в Москва започна добре за домакините, но футболистите на Локомотив не успяха да се възползват. В 10-ата минута те получиха правото да изпълнят дузпа и Мануел Фернандес пое отговорността. Португалецът обаче не можа да преодолее опитния вратар на Порто Икер Касияс. Десетина минути по-късно Алексей Миранчук пропусна нова изгодна възможност за Локомотив след като ударът му бе блокиран.

В 26-ата минута нова дузпа, този път на сметката на Порто, даде преднина на гостите след като Муса Марега не сгреши от бялата точка и направи резултата 1:0 за португалския състав. Мануел Фернандес продължи да тормози противниковата защита, като в 30-ата минута отправи удар, но бе неточен.

В 35-ата минута Ектор Ерера обаче не сгреши и увеличи аванса на Порто на 2:0 след хубав изстрел от близко разстояние. Домакините този път реагираха светкавично и Антон Миранчук реализира за 1:2 само три минути по-късно, в 38-ата.

Локо Москва - Порто

източник: БГНЕС

Скоро след почивката Хесус Мануел Корона пак върна двата гола аванс за Порто. Мексиканецът бе точен в 47-ата минута за 3:1. Малко по-късно Ясин Брахими също отправи удар, но прати топката над вратата на съперника.

В 55-ата минута португалецът Едер вкара топката в мрежата на Порто, но попадението не бе зачетено заради засада, а в 66-ата Алексей Миранчук излезе в добра позиция срещу Касияс, но не успя да го преодолее. Стражът на Локомотив Гилерме Маринато също показа качества си в 72-ата минута, спасявайки вратата си след удар на Брахими.

Ситуацията за Локомотив Москва съвсем се усложни в 76-ата минута. Домакините останаха с човек по-малко заради директния червен картон на грузинеца Соломон Квирквелия. Само минута по-късно Ектор Ерера пропусна нова добра възможност за Порто и резултатът остана само 3:1 за гостите.

В другата среща от групата Галатасарай и Шалке завършиха при 0:0 в Истанбул.

Шалке 04

източник: БГНЕС

Бившият играч на Левски Гари Родригес, който носи екипа на Галатасарай, получи удобен пас в 9-ата минута и стреля от разстояние, но вратарят на Шалке Александър Нубел внимаваше и се справи. Малко по-късно Йевхен Коноплянка пробва експлозивен удар отблизо, но Фернандо Муслера спаси вратата си.

Пак Гари Родригес бе замесен в интересна ситуация две минути по-късно. 27-годишният футболист напредна обещаващо преди да бъде спрян от съперник.

В 17-ата минута Бреел Емболо намери топката с глава в наказателното поле, но я прати вдясно от вратата на Галатасарай.

Бразилецът Майкон пък отправи изстрел от около 25 метра в 34-ата минута, но бе неточен. Две по-късно Папа Ндиайе получи добър пас и стпреля, пращайки топката вляво от вратата. Пак Ндиайе завърши атака за Галатасарай в 45-ата минута, принуждавайки Нубел отново да демонстрира рефлексите си.

В добавеното време на първото полувреме Коноплянка също пробва мерника си, но Муслера бе на мястото си и резултатът остана 0:0 до почивката.

Галатасарай - Шалке

източник: БГНЕС

През второто полувреме Шалке имаше няколко по-изгодни възможности за попадение, като в 47-ата минута Емболо получи в наказателното поле и стреля, но Муслера предотврати попадение във вратата си. Миг по-късно пак Бреел Емболо намери топката и стреля, но този път защитник не позволи тя да влезе в мрежата.

Фернандо Муслера пак бе последна преграда пред гола в 49-ата минута след удар на швейцарския национал. Бреел Емболо дори успя да вкара топката в мрежата на Галатасдарай в 58-ата минута, но голът не бе зачетен заради засада. Отново Емболо излезе в добра позиция в 63-ата минута, но стреля вдясно от вратата.

Последният шанс за Шалке 04 бе в 88-ата минута, когато Стивън Скржибски не успя да преодолее вратарят на Галатасарай Фернандо Муслера и резултатът остана 0:0.