В среща от група D на Шампионска лига тимът на Шалке победи Локомотив Москва с минималното 1:0 като гост и излезе временно на първото място с актив от 4 точки. Победното попадение реализира Маккени в 88-ата минута на срещата. 

В началните минути на наводнения терен домакините от Локомотив съумяха да се нагодят по-добре и тръгнаха да търсят попадение във вратата на Шалке, постепенно германският тим изравни играта и също създаде положения пред вратата на домакините. В 25-ата минута на два пъти Налдо спаси тима си, след като спря удар на Игнатиев и остро подаване на Миранчук. Две минути по-късно футболистите на Локомотив отново пропуснаха от добра ситуация.

Малко преди края на първото полувреме Миранчук пропусна от добра ситуация, след като отново на пътя на топката застана Налдо. 

Шалке отвърна с отлична атака в 54-ата минута, когато Марко Калиджури прати топката във вратарското поле на Локомотив, а там Игнатиев щеше да си вкара автогол. В следващите минути Шалке се втурна в атака и това даде резултат, след като в 88-ата минута Коноплянка центрира и с глава Уестън Маккени донесе успеха на тима от Гелзенкирхен.

Това е първи успех на Шалке в групата, след като вече тимът има 4 точки и заема първата позиция в групата, а Локомотив е последен без точков актив и без отбелязан гол.