Порто спечели с минималното 1:0 втората си среща от група D в Шампионска лига, надигравайки Галатасарай. Победното попадение дойде през втората част, когато Марега се разписа след изпълнение на корнер.

Първата опасност дойде още в 3-ата минута, когато Майкон стреля опасно към вратата на Касияс, но не сполучи. Десет минути по-късно удар на Синан Гюмюш беше блокиран от бранителите на Порто, а турският тим спечели само корнер.

Порто отвърна с опасен удар на Брахими, но вратарят се справи със ситуацията. Икер Касияс спаси невероятно положение в 38-ата минута и остави Порто в мача, след като Юто Нагатомо стреля опасно. Минута по-късно и удар на Ониекуру не сполучи.

В последната минута на първата част отново Гюмюш имаше възможност да се разпише, но отново Касияс се справи с опасността пред вратата на португалския тим.

Порто откри резултата след статично положение. В 49-ата минута Алекс Телес центрира от корнер, в наказателното поле бранителите на Галатасарай оставиха непокрит Муса Марега и той от няколко метра с глава откри резултата. Шест минути по-късно и Телес беше близо до отбелязването на гол, но далечният му удар не намери целта. 

Хесус Корона беше близо до отбелязването на втори гол в полза на "драконите" в 66-ата минута, но Муслера спаси тима си от попадение и остави Галатасарай в мача.

Бившият играч на българския Левски Гари Родригес имаше възможност да изравни резултата в 76-ата минута, но ударът му не намери целта. Марега имаше възможност да реализира втория си гол в мача и да реши всичко в тази среща, но Муслера се прояви по перфектен начин шест минути преди края на двубоя.

В крайна сметка Порто спечели минимално срещата и вече има 4 точки, колкото има и Шалке. Галатасарай е трети с 3.