Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино не спести похвали към футболистите от отбора след победата с 3:0 над гостуващия Борусия Дортмунд в първия осминафинал от Шампионската лига.

"Щастливи сме. Момчетата заслужават много ласкави думи, защото показаха страхотна игра. Играчите ми са герои", заяви аржентинският спец.

"Не бих казал, че бяхме нерви в началото, но през второто полувреме се представихме много по-добре. На почивката показахме на играчите някои ситуации, в които нещата можеха да се развият по-различно. Опитахме се да им покажем правилните решения и как да действат по най-добрия начин. Момчетата реагираха прекрасно. Естествено, винаги е нужен и късмет", каза Почетино.

"През първото полувреме имахме проблеми и при владеенето, и при играта без топка. Не ни се получаваше така, както искахме, но през втората част бяхме просто фантастични. След първия ни гол заиграхме с още по-голяма увереност. Този резултат - 3:0, е добър, но ще трябва да отидем и в Дортмунд с нагласата за победа. Преднината ни е прекрасна, но ни предстои още много работа в реванша", допълни той.   

Реваншът Борусия-Тотнъм на "Сигнал Идуна Парк" ще се играе на 5 март./БТА