Феновете на Тотнъм едва ли биха могли да бъдат по-горди от своите момчета след вчерашното 3:0 над Борусия Дортмунд в първия 1/8-финален мач от Шампионската лига. Въпреки всичко мнозина от тях намериха начин да подсладят успеха, като си припомнят доста предизвикателните думи на Аксел Витсел от „жълто-черните” преди мача.

30-годишният белгийски национал си позволи някои доста интересни оценки в дните преди срещата. Той реши да говори за нивата на игра в Бундеслигата и Висшата лига, като по любопитен начин направи паралел между две от топ 5 първенствата на Стария континент.

„Не мисля, че Висшата лига като цяло е по-силна от Бундеслигата”, коментира Витсел, чийто тим оглавява таблицата в Германия. „Всичко опира до истерията в медиите. Много повече хора по света гледат Висшата лига по телевизията, защото тя е достъпна почти навсякъде.”

„По исторически причини международните медии са по-тясно свързани с Англия отколкото с Германия, Италия или Франция. Аз обаче не виждам никаква сериозна разлика в качеството на футбола”, каза още белгиецът.

Сега неговият тим определено е изправен пред трудна задача за реванша, който предстои на 5 март.