Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола отличи специално Джон Стоунс и Кевин де Брюин след снощния успех над Фейенорд с 4:0 в групите на Шампионската лига.

Защитникът Стоунс се отчете с две от попаденията в мрежата на холандския първенец, а Де Брюин прибави още една асистенция на сметката си от началото на сезона. Другите два гола в срещата бяха дело на Серхио Агуеро и Габриел Жезус.

Изненандващ голмайстор поведе Сити в ШЛ

„Горд съм, че вкарахме 9 гола в два мача (визира и успеха над Ливърпул с 5:0 – б.р.), след като имахме доста проблеми в тази част от играта. Разбира се, двата ранни гола бяха много важни”, коментира Гуардиола.

„Да стартираш груповата фаза с три точки е много важно. Миналия сезон не бяхме в състояние да спечелим дори веднъж при гостуванията си. За да направиш стъпка напред, трябва да поправиш това.”

„Никога не е имало съмнения относно качествата на Стоунс. Неговите два гола бяха важни. Джон знае къде са празнините (в играта му – б.р.) и кои неща трябва да подобри, но той е толкова млад и е в състояние да го постигне. Когато го стори, ще се превърне в изключителен футболист.”

„Кевин е един от най-добрите играчи, които съм виждал през живота си. Реално той може да сътвори абсолютно всичко на терена. Той е играч от най-най-висока класа. Толкова сме горди, че играе за нас”, допълни Гуардиола.