Манчестър Сити започна очаквано участието си в груповата фаза на Шампионска лига, след като постигна повече от убедителна победа с 4:0 при гостуването на Фейенорд от група „F“. Холандският отбор се завърна в Шампионската лига след 16-годишна пауза. Феновете на "Де Кайп" създадоха невероятна атмосфера на трибуните преди началото на мача, но това не притесни по никакъв начин футболистите на Хосеп Гуардиола. 

„Гражданите“ поведоха още във 2-та минута на срещата, след като Давид Силва центрира в наказателното поле на домакините, където Джон Стоунс засече топката с глава, а тя премина между краката на Тони Вилхена и влетя във вратата на Брад Джоунс.

Манчестър Сити продължи да доминира и в 7-та минута след центриране в наказателното поле на Фейенорд, Габриел Жезус стреля с глава, но защитник успя да изчисти топката от гол линията.

Манчестър Сити успя да удвои своята преднина в 10-та минута, когато Кайл Уокър центрира в наказателното поле на Фейенорд, където Серхио Агуеро засече топката и с диагонален удар изпрати топката в десния ъгъл на вратата на Джоунс.

Пред Серхио Агуеро се откри нова отлична възможност в 19-та минута, когато той стреля, но Брад Джоунс направи невероятно спасяване.

Две минути по-късно Фейенорд можеше да върне интригата в срещата, след като Крамер се озова сам срещу Едерсон, но бразилецът се намеси и успя да избие топката в корнер.

Манчестър Сити поведе с 3:0 в 25-та минута, когато Бенжамен Менди отправи удар от разстояние, който бе отразен от Брад Джоунс, но при добавката Габриел Жезус не пропусна да вкара топката в опразнената врата.

Манчестър Сити вкара четвърти гол в 63-та минута, когато Кевин де Брюин центрира в наказателното поле на Фейенорд, където Джон Стоунс засече топката с глава и вкара във вратата на Джоунс.

Само две минути по-късно „гражданите“ направиха нов много сериозен пропуск, след като в Де Брюин подаде към Стърлинг, а той стреля, но Джоунс се намеси и изби в корнер.

Шахтьор Донецк се наложи с 2:1 при домакинството на Наполи и поднесе една от първите изненади в турнира. Украинският отбор се възползва от една от открилите му се възможности пред първото полувреме, за да поведе в резултата. След това играчите на Пауло Фонсека играха предимно на контраатаки.

Наполи изпусна повече от отлична възможност да поведе в резултата в 6-та минута, когато Аркадиуш Милик се озова срещу Пятов и стреля, но на сантиметри встрани от левия стълб на вратата му.

Шахтьор Донецк поведе в 15-та минута, когато Тайсон направи много добър рейд в 15-та минута, който бе завършен с премерен удар, а топката влетя в долния ляв ъгъл на вратата на Пепе Рейна.

Няколко минути по-късно Тайсон излезе сам срещу Пепе Рейна, но вратарят успя да спаси.

Наполи можеше да изравни резултата в 45-та минута, когато Лоренцо Инсиние отправи много хубав удар, но Андрий Пятов бе на мястото си и спаси.

Шахтьор Донецк удвои своята преднина в 58-та минута, когато Тараз Степаненко центрира в наказателното поле на Наполи, където Пепе Рейна увисна, а Факундо Ферейра засече топката с глава и я вкара в опразнената врата.

Съдията Феликс Цвайер свири дузпа за Наполи в 71-та минута за доста грубо нарушение на Тараз Степаненко срещу Дрийс Мертенс в наказателното поле на Шахтьор. Аркадиуш Милик реализира наказателния удар и намали пасива на италианския отбор.

Факундо Ферейра можеше да вкара своя втори гол в срещата в 84-та минута, но след удара му топката срещна левия стълб на вратата на Наполи и излезе в аут.

Четири минути по-късно Хосе Кайехон отправи много хубав удар, но Андрий Пятов отново спаси.

В първата минута на добавеното време на срещата Дрийс Мертенс можеше да отбележи изравнителното попадение за Наполи в срещата, но защитник на Шахтьор успя да спре топката малко пред гол линията.

На 26 септември Манчестър Сити е домакин на Шахтьор Донецк, а Фейенорд гостува на Наполи.