Мениджърът Хосеп Гуардиола критикува играта на футболистите си в завършващата фаза, въпреки че неговият отбор надви с 2:0 Борусия Мьонхенгладбах като гост в първи двубой от 1/8-финалите на Шампионската лига снощи. Така англичаните удължиха победната си серия до 19 мача във всички турнири.

Getty Images
10 снимки

"Първата среща при директни елиминации винаги е по-трудна от втората", заяви той след последния съдийски сигнал.

"Успяхме да създадем положение един на един с вратаря (на Габриел Жезуш), но пропуснахме. Държа да бъдем далеч по-ефективни в тази част от играта, но като цяло мачът бе добър. Контролирахме го и допуснахме положение пред вратата ни едва в края. За съжаление обаче продължаваме да пропускаме и говоря най-вече за ситуациите един на един. Това трябва да се поправи", убеден е Пеп.

Треньорът на германците Флориан Нойхаус пък заяви, че нищо в мача не го е изненадало. Той обясни, че е очаквал Манчестър Сити да доминира в притежанието на топката.

"Манчестър Сити е отбор, който обича да контролира играта, така че ни се наложи да навъртим много сериозен километраж. Ние имахме нашите шансове да ги ударим тук и там, но не ги използвахме. Ясно е, че ще имаме ограничени възможности, така че трябва да бъдем по-смели в реванша", каза специалистът.