Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола даде повече яснота за причините, поради които беше изгонен на трибуните при загубата с 1:2 от Ливърпул в четвъртфиналния реванш от Шампионската лига. Каталунският специалист беше изключително недоволен от отменения гол на Лерой Сане в 42-ата минута при резултат 1:0 в полза на неговия тим.

Ситуацията действително остави своя отпечатък върху срещата, в която Сити трябваше да заличава пасив от 0:3 след първия мач. В крайна сметка „гражданите” не се справиха с мисията, понеже след почивката Мохамед Салах и Роберто Фирмино оформиха пълния обрат за „червените”.

Целунат от реферите Ливърпул затри Сити в ШЛ

Пеп беше отстранен от пейката на полувремето, когато голяма част от играчите му наобиколиха съдията Антонио Матеу Лаос заради въпросната ситуация. Докато специалистът ги дърпаше да се прибират към съблекалнята, той отправи може би най-красноречивите жестове и реплики на недоволство, които му струваха скъпо.

„Казах му, че това бе гол, когато топката бе подаден към Лерой Сане”, обясни Гуардиола. „Точно затова той ме изгони. Щеше да бъде съвсем различно, ако резултатът бе станал 2:0. Различно е, когато голът на Салах на „Анфийлд” идва след засада. Различно е, когато Жезус вкарва на „Анфийлд” и е вдигната засада.”

"Този съдия един специален човек, който обича да е различен. Когато хората виждат разни неща, той винаги е на обратната страна."

„В този турнир възможностите на отборите са толкова изравнени, затова влиянието на съдийските решения е от огромна важност. Ще направим нов опит през следващия сезон. Големи поздравления за Ливърпул, дано да представят Англия по добър начин в полуфиналите.”

Милнър: Ливърпул трябва да е по-добър в полуфиналите

„Изживяхме 10 невероятни месеца. Трябва да се възстановим психически за финалните 6 мача от сезона. Да печелим през тези 10 месеца беше нещо изключително. Трябва да анализираме всеки мач по отделно”, заключи Гуардиола.

„Поздравления за Ливърпул. Те разполагат с топ отбор и топ треньор. Бих казал, че те заслужават да играят финал. Аплодисменти и за моите играчи, те играха невероятно в този турнир. Справиха се изключително, за да стигнем толкова далеч, сега трябва да се фокусираме върху Висшата лига.”

„През първото полувреме направихме абсолютно всичко. Създавахме положения, макар че не е лесно, когато те се бранят с 11 души. В този турнир няма нужда да играеш по перфектен начин в рамките на 180 минути, но си длъжен да играеш добре.”

„Невъзможно е да поддържаш еднакви ритъм и интензивност в хода на целия сезон. Може би за в бъдеще ще разбера как можем да бъдем по-добри, но въпреки това трябва да отдам заслуженото на моите играчи”, допълни още Гуардиола.