Вторият капитан на Ливърпул Джеймс Милнър призна, че през първата част на реванша от четвъртфиналите срещу Манчестър Сити тимът определено е изпитвал затруднения. Опитният англичанин заяви, че ранният гол на Габриел Жезус е събудил отбора, за да се извоюва обрата от 0:1 до 2:1.

Целунат от реферите Ливърпул затри Сити в ШЛ

„Гражданите”, които имаха да заличават пасив от 0:3, стартираха с попадение на бразилската си звезда още във втората минута. След паузата обаче с голове на Мохамед Салах (56’) и Роберт Фирмино (77’) гостите стигнаха до победата.

„Сити са добър отбор и винаги могат да те поставят под напрежение. Имаха положения, но е много показателно как излязохме след почивката”, коментира 32-годишният Милнър.

„Може би това, че ни вкараха толкова рано, ни посъбуди. Това, че издържахме под подобно напрежение първото полувреме тук и през второто преди седмица говори достатъчно за характера на момчетата. Днес след почивката показахме малко по-добра игра, но има какво да подобряваме.”

„Всички знаят колко силен тим е Манчестър Сити. Това, че ги победихме, ни дава увереност, ала трябва да сме по-добри в следващата фаза. Стъпвахме по-сериозно през второто полувреме, по-добре задържахме топката и имаше хладнокръвие в играта ни. Точно това се изисква срещу съперник от подобна класа”, завърши Милнър.