Новият стадион на Атлетико Мадрид "Естадио Метрополитано" бе избран за домакин на финала в Шампионската лига през 2019 година, който ще се проведе на 1 юни.

Ултрамодерното съоражение бе изградено на мястото на бившия олимпийски стадион в испанската столица като бе открито в събота с мача от Примера дивисион на Атлетико срещу Малага.

Атлетико Мадрид откри новия сезон с победа, Гризман влезе в историята

До този момент Мадрид е приемал финала на най-елитния европейски турнир през 1957, 1969, 1980 и 2010 година със стадиона на Реал "Сантяго Бернабеу". Мадрид ще се превърне в едва втория град, който приема повече от пет финала в турнира след Лондон и четвъртия, който посреща двубоя за трофея на два различни стадиона след Амстердам, Париж и Мюнхен.

В същото време стана ясно, че другият фаворит за домакин Баку получава "утешителната награда" и ще бъде домакин на финала в Лига Европа през 2019. Той ще се проведе на 29 май и ще бъде първият сблъсък от такъв ранг в азербайджанската столица.

Олимпийският стадион бе открит за Европейските игри през 2015, а бе избран и за домакин на четири мача от Евро 2020, включително и един четвъртфинал.