Атлетико Мадрид официално откри своя нов дом – „Уанда Метрополитано”. 63114 души изпълниха ултрамодерното съоражение и не останаха разочартовани, след като техният отбор победи Малага с 1:0 в мач от 4-ия кръг на Примера дивисион.

„Дюшекчиите” играха като гости в първите три кръга, но в първия си мач на новия си стадион взеха трите точки, макар и с минимален успех. Антоан Гризман влезе в историята като първият голмайстор на „Уанда Метрополитано”.

В такъв обаче можеше да се превърне Борха Бастон от Малага, ако Ян Облак не бе отразил опасния му изстрел в 37-ата минута. Коке пък стреля опасно в 50-ата минута, но Роберто Хименес внимаваше и изби.

Единственият гол падна в 61-ата минута. Антонио Кореа проби отлично отдясно и намери Гризман в наказателното поле, а за французина не бе проблем да засече за 1:0.

До края на мача гостите опитаха да изравнят, но Облак отрази най-опасната възможност, дело на Диего Ролан.

Така мадричани се изкачи на трето място във временното класиране с 8 точки, на 4 от лидера Барселона. Малага остава на последната 20-а позиция с четири поражения от четири мача и само един реализиран гол.