Напускането на Неймар през лятото в посока Пари Сен Жермен за 222 млн. евро предизвика трусове на "Камп Ноу", но вече никой не си спомня с носталгия за него. Каталунците летят по терена без бразилеца и още нямат загуба в Примера дивисион. 

Мнозина очакваха нападателната мощ на тима да отслабне, но той си има Лео Меси. И най-добрият играч в историята на Барса обяви, че напускането на Неймар е помогнало на отбора да се промени и да заиграе по-силно. 

"С неговото тръгване (на Неймар), се наложи да променим коренно начина си на игра. Заради него загубихме много офанзивен потенциал, но като променихме схемата си, заложихме на повече насищане в средата на терена и това ни помогна да сме по-стабилни в защита."

"Имаме повече оръжия в средата на терена, отборът ни е балансиран и сме по-силни. Това се дължи много и на играч като Самуел Умтити. Той се раздава максимално и на тренировка, и в мачовете, нищо не оставя на случайността. Преди да дойде не го познавах много, но сега виждам, че е страхотен играч", заяви Меси.