Голямата звезда на Барселона Лионел Меси заяви, че основната цел пред него не са индивидуалните награди. Петкратният носител на „Златната топка“ сподели, че се стреми към спечелване на всички възможни колективни трофеи.  

Меси разкри голямата си мечта

Барса се представя много силно през новата кампания, като е убедителен лидер в испанския шампионат с 54 точки. „Блаугранас“ продължават и на полуфиналите за Купата на Краля, където ще мерят сили с Валенсия, а също така имат и своите амбиции в Шампионската лига. На осминафиналите на турнира момчетата на Ернесто Валверде ще спорят с Челси.

„За късмет нещата вървят добре. В четвъртък се справихме успешно с изпитанието, което бе пред нас. Постигнахме обрат срещу Еспаньол. Доволни сме как се развиват нещата“, започна Меси.

Меси е номер 1 по всички показатели в Ла Лига

Що се касае до зимния трансферен прозорец и до привличането на Филипе Коутиньо и Йери Мина, Меси обясни:  „В нашия случай както Коутиньо, така и Йери бяха наши цели от миналото лято. Масчерано си тръгна и трябваше да бъде привлечен заместник. Поздравления за Мина, че е част от състава ни“.

„С идването на новия треньор, отначало стана ясно какво ще се изисква от нас. Не беше толкова различно от това, което бяхме свикнали да правим“.

Меси подобри брадясал рекорд на Герд Мюлер

„Вече казах, че моята цел не са индивидуалните награди, а само да взема всички  възможни титли. Дано завършим сезона по най-добрия начин. На добър път сме“,  обясни още аржентинският техничар.

„Ротациите в състава са нормални, приемат се със спокойствие. Треньорът решава. Говорили сме го, нямам нищо против смените“.

„Целта пред нас е като през всеки сезон – да спечелим всичко възможно“, завърши Меси.