Слуховете, че голямата звезда на Барселона Лионел Меси е бил на крачка от преминаване в Манчестър Сити не спират да витаят в медийното пространство.

Испанското издание Mundo deportivo публикува материал, озаглавен „Истината за случая Меси – Сити“.

Според него аржентинецът в действителност е планирал да премине на „Етихад“ през 2016 година. Такива мисли минали през главата на нападателя, когато бе осъден за данъчни злоупотреби в Испания. Меси приел тежко юридическите проблеми, които се стоварил на главата, затова обмисля възможност за евентуално „бягство“. Манчестър Сити изглеждал добра опция, тъй като английският гранд бил симпатичен на петкратния носител на „Златната топка“.  

Твърди се, че хора от обкръжението на Меси, в това число и баща му се свързали с хора от ръководството на „гражданите“, но в крайна Меси решил да остане на „Камп Ноу“.

Така в действителност е имало контакти между Меси и Сити, но в никакъв случай не са били обсъждани заплати, комисионни, бонуси и прочие.

Иначе по-рано се появиха слухове, че от Сити обещали бонус на Меси в размер на 50 милиона евро плюс годишна заплата в същия размер, след облагането ѝ с данъци.

Още новини: 

Гуардиола: Никога не съм се опитвал да подпиша с Меси 

Солари за Меси: Когато той владее топката, земята се клати