Испанската столица Мадрид ще види огромен приток на английски футболни привърженици през тази седмица. В съботния ден на първия ден от юни месец един срещу друг на „Уанда Метрополитано” ще се изправят отборите на Тотнъм Хотспър и Ливърпул в спор за трофея в Шампионската лига. Това ще е първият изцяло английски финал в най-елитната клубна надпревара от 2008-а година насам.

Следи всичко около финала в Шампионската лига

Репутацията на феновете от Албиона, когато заминат на пътуване в чужбина не е от най-добрите, а именно феновете на Ливърпул създадоха много грижи на органите на реда в Барселона в първите дни на месец май. Тогава един от феновете на отбора избута местен човек в градски фонтан, след което Ливърпул получи наказание.

Феновете на Ливърпул

източник: Gulliver/GettyImages

Иначе за предстоящия финал двата отбора ще си разделят по 17 хиляди билета за 69-хилядното съоръжение. Английското издание Daily Mail твърди, че очакванията са над 70 хиляди човека да пътуват към Мадрид от Англия общо, като 20 хиляди от тях са без билети.Именно затова от испанските барове са решили да се подсигурят с охраната по своите заведения, след като очакват изключителен наплив от английски фенове по баровете.

Уанда Метрополитано

източник: Gulliver/GettyImages

Барове ще затворят в събота

Загрижеността се разпростира върху собствениците на заведения в испанската столица, като някои от тях вече са решили да не работят в съботния ден, за да избегнат всякакви неприятности. Първа страница на в-к „Марка” в понеделник имаше заглавието: „Страх”.

снимка марка

източник: MARCA

Собствениците на барове и служителите около двете определени фен зони – Фелипе II за Ливърпул и Плаца де Колон за феновете на „шпорите” се боят от пристигане на английски хулигани. Твърденията са такива, че е имало случаи при домакинства на баскетболния Реал Мадрид в мачове за Евролигата, но мащабите на двете събития са съвършено различни.

„Ние взехме решение да не работим в събота, както и някои наши колеги в околността също прецениха така”, сподели собственик на заведение пред английските медии. „Сигурността не може да бъде подсигурена. Имаше случай, когато дойдоха 50 или 100 сърби за мач на баскетбол. Потрошиха всичко и си тръгнаха необезпокоявани. Сега ще затворим в събота и ще отворим в понеделник, за да се запазим”, продължи Хорхе.

Известното кафе, в близост до Плаца де Колон – Хард Рок Кафе, ще подсигури допълнителна охрана в деня на мача. „Ако по принцип има един човек, който охранява заведението, то от четвъртък до неделя ние ще имаме осем охрани”, споделя управителят на заведението.

фенове на тотнъм

източник: Gulliver/GettyImages

„Страх ни е от това, което стана през миналата година по време на мача между Ливърпул и Рома и затова се стягаме. Смятам, че ако наистина се потвърдят твърденията, че ще дойдат между 60 и 70 хиляди души, то двете фен-зони ще се окажат прекалено малки за всички хора”, потвърждава мениджър на хотел в близост до Фелипе II.

И все пак, въпреки страха от безредици, някои собственици на барове ще се заредят с допълнителни кегове бира за английските фенове, които обожават да вкусват кехлибарената напитка. „Обикновено използваме по два кега седмично, но за четвъртък, петък и събота ще зареди по три кега на ден, което прави девет общо. В готовност сме и за още бира”, заяви с усмивка собственикът на бирария – Нандо.

Още по темата:

Щур поздрав от феновете на Ливърпул

Клоп смята, че загубата във финала на ШЛ през 2018-а е направила Ливърпул по-силен

Кейн: Почетино успя да направи Тотнъм голям отбор

Над 50 допълнителни полета ангажираха в Ливърпул до Мадрид