Вратарят на Тотнъм Юго Лорис коментира, че отборният дух е довел „шпорите“ до финала в Шампионската лига, където ще спорят с Ливърпул. Французинът също така коментира амбициите на лондончани да напишат история.

Двубоят между двата английски отбора е тази вечер от 22:00 часа на стадион „Уанда Метрополитано“ в испанската столица Мадрид.

„Нуждаем се от всички. Има добра комбинация между опит и младост в съблекалнята. И след това трябва да сме подготвени, защото ще бъде фантастично, ако спечелим. В мачове от подобен ранг всички са важни и всеки детайл е от значение. Всеки футболист може да изиграем решаваща роля“, обясни Лорис.

„Духът на отбора се видя на полуфинала в Амстердам след мача. Усещанията и комуникацията между играчи и треньори. Това бе най-хубавият момент в кариерата ми в Тотнъм. Важно е да е се насладим. Футболът е отборен спорт, именно екипната работа и духът на отбора ни отведе дотук. Искаме да напишем история“, каза още Лорис.

Юго Лорис

източник: БГНЕС

Според мнозина Ливърпул е фаворит в предстоящия мач. За мърсисайдци това ще бъде девети финал, докато „шпорите“ се класираха за решителния сблъсък за трофея за първи път в историята си. На въпрос имат ли „червените“ превъзходство, французинът обясни: „Не може да сравняваме Шампионската лига и с Висшата лига. Контекстът е тотално различен“.

Битката на нежния фронт на "Уанда Метрополитано"

Всички финали на Ливърпул в Шампионската лига

Денят на големия финал: Тотнъм vs. Ливърпул