Футболните фенове знаят добре, че само един миг може да промени сезона на всеки играч или дори отбор. Но кой би предположил, че Давид де Хеа ще направи по-лоша кампания от Лорис Кариус?

Лошото представяне на стража на Ливърпул във финала на Шампионската лига го лиши от възможността да носи екипа и през следващия сезон. Юрген Клоп го изпрати да пази в Бешикташ, но оказва, че той има по-добри показатели от Даивд де Хеа в Манчестър Юнайтед.

Испанецът демонстрира много пропуски в последните 4 срещи, с което си навлече гнева на част от привържениците на Юнайтед.

Данните и статистиката за двамата са красноречиви. Фактите показват, че Лорис Кариус не е направил нито една груба грешка, довела до гол в неговата мрежа.

Кошмар: Де Хеа с толкова грешки за 4 мача, колкото за изминалите 123

Допуснати голове:

Де Хеа: 53

Кариус: 39

Средна оценка за мач:

Де Хеа: 6

Кариус: 6.70

Грешки, довели до гол:

Де Хеа: 4

Кариус: 0

Средно допуснати голове на мач:

Де Хеа: 1.4

Кариус: 1.2

Спасени дузпи:

Де Хеа: 0

Кариус: 1

Въпреки тежките критики, които понесе Давид де Хеа, за разлика от Юрген Клоп, Оле Гунар Солскяер остава твърдо зад вратаря и продължава да го убеждава да остане на „Олд Тафорд”.

„Давид е невероятен. Ние го подкрепяме. Няма никакъв шанс някой да го обвинява за загубата на точки”, заяви Оле Гунар Солскяер след равенството с Челси.