Летните трансферни планове на Тотнъм ще бъдат повлияни, ако тимът не се класира за групите на Шампионска лига догодина, призна президентът Даниел Леви.

Според него, ако отборът не успее да завърши кампанията в Премиършип сред първите пет състава (ако двугодишната забрана на Манчестър Сити остане, то и петият ще получи правото да играе в ШЛ), ще понесе финансови загуби, които ще афектират трансферния бюджет на клуба. Говорейки на среща с Тръста на привържениците миналата седмица, Леви индикира, че Тотнъм ще продължи да произвежда маркови играчи, вместо да купува такива.

„Даниел Леви обясни, че Тотнъм е похарчил нетно 200 млн. паунда за последните четири години за играчи, но според него има малка връзка между похарчените пари и победите. Става въпрос за взимането на правилните решения. Липсата на евротурнири ще се отрази цялостно на клуба. Според Леви Тотнъм произвежда звезди. Жозе Моуриньо иска да закупи играчи, които дават всичко от себе си за клуба, защото осъзнават предоставената им възможност“, се каза на срещата.

Самият португалски мениджър на лондончани вече отхвърли възможността за голяма промяна на състава през лятото, независимо че тимът не успя да бъде конкурентен на останалите отбори както под негово, така и под ръководството на Маурисио Почетино. Клубът подписа с крилото Стивън Бергвайн и взе под наем полузащитника Жедсон Фернандеш през януари, като се опитаха да привлекат още един нападател и дефанзивен полузащитник. /БГНЕС