Вратарят на Тотнъм Юго Лорис предизвика отбора да напише нова история в Шампионската лига, след като заяви, че са поставили началото при обрата срещу Аякс миналата година. „Шпорите“ изглеждаха загубили срещата, когато в полуфинала миналия май губеха с 3:0, но хеттрикът през второто полувреме на Лукас Моура в Амстердам донесе една от най-сладките победи в историята на лондончани.

Тотнъм се нуждае от нов подобен подвиг, ако искат да продължат по-далеч 1/8-финалите в турнира. Голът от дузпата на Тимо Вернер даде на РБ Лайпциг преднина с 1:0 в Лондон миналия месец.

„Трябва да приемем всичко положително, но мисля, че то принадлежи към миналото, трябва да пишем нови истории. Трябва да отидем там и да сме готови да направим перфектният мач. Трябва да отидем там, за да го спечелим. Но противникът е много, много добър отбор. Не се учудвам, че се борят за титлата в Бундеслигата. Но ние трябва да вярваме. Шампионската лига е различно състезание. Ако вкарате един гол, всичко може да се промени, увереността може да се промени, така че ние трябва да сме готови за този двубой", сподели капитанът на „шпорите“.

През уикенда Тотнъм стигна до равенство 1:1 с Бърнли и ги остави на осмата позиция във Висшата лига. Точката, спечелена на „Търф Моор“, обаче означаваше, че Тотнъм поне избегна трето поредно поражение, което последно се случи през ноември 2012 година.

„Всички бяхме ядосани от представянето си (през първото полувреме). Можем да говорим много часове, но това е наша отговорност и трябва да покажем повече. Трябва да останем позитивни. Не знам какво ще се случи през останалата част от сезона, но трябва да запазим вяра и да продължим да работим. Можем да видим, че играчите се борят и дават най-доброто от себе си. Ние работим да завършим сезона възможно колкото е възможно по-високо", допълни още Лорис.