Мениджърът на Челси Франк Лампард заяви, че новото попълнение Кристиан Пулишич трябва да впечатлява повече по време на тренировките, ако иска да получи място в стартовата единайсеторка на отбора. 21-годишният американец пристигна на „Стамфорд Бридж“ от Борусия Дортмунд за 58 милиона евро. Той стартира в три от шестте мача на „сините“ във Висшата лига и беше оставен на пейката в Шампионската лига срещу Валенсия. Все пак той започна като титуляр срещу Гримсби за Карабао Къп по-рано тази седмица. Сега Пулишич ще иска да започне срещу Брайтън. Лампард ще има трудната задача да избира титулярен състав да двубоя в събота, след като и Калъм Хъдсън-Одой и Оливие Жиру се завръщат също в игра.

„Имам четири добри крила, от които да избирам, сега всички са здрави“, заяви Лампард.

„Всички забравяме, че Кристиан е само на 21, но заради голямата трансферна сума очакванията към него са големи. Той проби в ранна възраст. Нормално е да му трябва повече време за адаптация. Той показа наистина добри неща в предсезонната подготовка. Но това, което трябва да направи, както и останалите играчи, е да вдигне нивото на тренировките. Когато има повече конкуренция в отбора е нормално да искаш да дадеш най-доброто от себе си“.

„Същото е и във всеки друг тим. Това се случва на тренировки, на мачове, всички са в една лодка. Трябва да дадем малко време на Кристиан за адаптация, защото е млад, смени първенствата, начина си на живот. Ние го подкрепяме изцяло, така че неговия талант ще излезе наяве“, добави специалистът.

Запитан дали той подхожда към Пулишич, както към играчите от академията, Лампард отговори така:

„Те са различни, всички са извървяли различни пътища. Той имаше успешен период в Дортмунд. Той игра в Шампионската лига. Ние бяхме много внимателни с това как подходихме с Кристиан в началото“, сподели още Лампард.