Централният защитник Андреас Кристенсен и нападателят Оливие Жиру вече са възстановени от своите травми и ще могат да вземат участие в домакинството на Челси на Брайтън енд Хоув Албиън от седмия кръг на Висшата лига.

"Сините" посрещат "чайките" в събота от 17:00 часа българско време, а мениджърът на лондончани Франк Лампард разкри, че ще може да разчита на Кристенсен, който напусна принудително терена при загуба от Ливърпул миналия уикенд. Жиру пък страдаше от заболяване, но вече е на линия и ще може да играе срещу Брайтън. Лампард обаче ще бъде без други двама основни защитници - Антонио Рюдигер и Емерсон Палмиери.

Срещу Брайтън Челси ще се опита да стигне до първа домакинска победа във Висшата лига под ръководството на Лампард. "Това, че нямаме победа у дома, е нещо, което искаме да променим. Трябва да се представим така, както го направихме срещу Ливърпул. Ако постигнем това ниво, мисля, че ще се справим. Трябва обаче да покажем уважение към Брайтън", коментира Лампард на днешната си пресконференция. /БГНЕС