Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп беше повече от доволен след успеха на неговия тим с 3:2 при визитата на Нюкасъл в предпоследен кръг от Висшата лига на Англия. Германецът акцентира, че всичко около неговия отбор е „съдба” и е дошло времето, в което „червените” да изиграят своя финал (бел.ред: последният кръг от първенството, който ще реши титлата при кой ще отиде). Клоп сподели, че победата на „Сейнт Джеймсис Парк” е дошла срещу далеч по-силен физически съперник от неговия отбор.

„Начинът, по който Нюкасъл игра, бе наистина много труден генерално за нас. Беше трудно да се защитаваме срещу тях през всичките им ситуации, а често и не се получаваше. Това ги остави в мача”, коментира Клоп.

„Имахме много добри моменти чисто футболно, но трябваше да вкараме преди да ни вкарат втори гол. Работата в края, която отборът свърши беше брилянтна, брилянтна. Много важна победа. Заслужена е също така смятам, тъй като надделяхме над по-силен физически съперник от нас. Трябваше да се борим и го направихме – не мога да не бъда горд с отбора си”, продължи германецът.

„Спокоен съм, защото мисля, че това е съдба. Момчетата опитват всичко и просто така трябва. Агресивни сме, натискаме и продължаваме. Уважение за Нюкасъл, който опита всичко, но ние взехме трите точки и стигнахме нашия финал”, коментира 51-годишният мениджър.

„Сезонът бе много интензивен, а ние не бяхме най-добрият отбор в света и затова работихме здраво. Няма лесни мачове, а сега в края на сезона имахме три мача в шест дена. Това е трудно. Не виждам никой да е нервен или напрегнат, тъй като се опитваме. Това е важен урок за нас и трябва да се учим от него”, каза Юрген Клоп.

Наставникът на Ливърпул говори и за състоянието на Мохамед Салах, който пострада през второто полувреме след удар в главата и бе изнесен на носилка.

„Решението го взеха докторите, като то имаше два варианта – или го оставяме на терена, или го вадим. Решението бе да го заменим. Когато влезнахме в съблекалнята, го видяхме да гледа мача на телевизора, така че това е добре. Разбира се, че ще изчакаме обаче, тъй като той получи тежък удар”, завърши Юрген Клоп.