Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп демонстрира изключително трезва преценка след победата с 2:1 над Манчестър Сити в четвъртфиналния реванш от Шампионската лига. Успехът фиксира общия резултат от двете срещи на 5:1 в полза на „червените”, но германският специалист призна, че е трябвало да повиши глас в съблекалнята на почивката.

Сити стартира на „Етихад” с ранен гол на Габриел Жезус още във 2-ата минута, а в 42-ата попадение на Лерой Сане бе отменено заради засада, погрешно отсъдена от съдиите. „Гражданите” определено имаха надмощие през първите 45 минути, ала след паузата Ливърпул показа възможностите си и стигна до обрат с попаденията Мохамед Салах и Роберт Фирмино.

„Беше ни много тежко, особено при такова начало на срещата. Този чудесен гол, който отбелязаха, им го сервирахме на тепсия. Очаквах нещо такова, но ми хареса нашата реакция веднага след това”, коментира Клоп.

Целунат от реферите Ливърпул затри Сити в ШЛ

„Сити предприе всички рискове, които можеше да поеме. Трябваше им и мъничко късмет, а също и дисциплинирана игра в отбрана. Ако трябва да съм честен, съвсем не бях доволен от играта ни до почивката.”

„Пеп Гуардиола пое всички рискове и решенията му можеха да се окажат абсолютно верните. Сега е лесно да се говори. Те можеха да вкарат два или три гола през първото полувреме, но беше на 100 процента ясно, че ако спечелим топката, ще имаме своите възможности.”

Милнър: Ливърпул трябва да е по-добър в полуфиналите

„В края на първото полувреме показахме как се играе на контраатака, после така вкарахме и двата си гола. Не става дума да си перфектен, а да постигнеш нужния резултат, да покажеш характер, психика, да се бориш за резултата. Защитавахме се добре, не беше най-силният ни мач, но заслужавахме да победим в крайна сметка.”

„Трябва да се поучиш от такъв мач. Нямах никакъв проблем с това да получим ранен гол, но ние още мрънкахме, имахме дребни битки, искахме преки свободни удари за ситуации, в които нямаше такива. Така не се играе.”

„Трябваше да бъдем малко по-компактни, крещяхме това като луди в съблекалнята. Трябваше да сме в настроение да играем футбол, да излезем на терена и да искаме топката. Ако не вкараш втори или трети гол, винаги става трудно. Затова използвахме набраната инерция.”

„Когато вкараш един гол, атмосферата тотално се променя. Няма отбор, който се класира в полуфиналите, бидейки по-добрият и в двата мача”, завърши Клоп.