Легендата на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона се замесил в конфликт с бащата на Неймар – Неймар Сантос-старши след невероятния триумф на английския колос с 3:1 срещу ПСЖ в Шампионската лига.

„Червените дяволи” сториха невъзможното според мнозина и отстраниха френския шампион напук на преднината му от 2:0 в първата среща. Естествено, Кантона нямаше как да пропусне реванша и се беше уредил с места във ВИП-ложата на „Парк де Пренс”.

Според RMC Sport след последния съдийски сигнал легендарният бивш нападател и неговият придружител отправили жестове с пръсти върху устните към местата, където се бил разположили Неймар и антуражът му. Бащата на футболиста опитал да потърси саморазправа, тъй като счел действията на Кантона за неуважителни както към сина му, така и спрямо ПСЖ.

Неймар-старши успял да се доближи доста до Кантона и неговия приятел, а според очевидци в този момент темпераментният французин му нанесъл и словесна обида. Наложило се охранителите да потушат страстите, за да не се стигне до нещо по-сериозно.

Самият Неймар не е присъствал на тази сцена, тъй като вече се бил понесъл към тунела и съблекалните, за да се присъедини към победените си съотборници.