Контузената звезда на Пари Сен Жермен Неймар да Силва е бил толкова бесен след отпадането на своя тим от Манчестър Юнайтед в 1/8-финалите на Шампионската лига, че направил много повече от обидните изказвания спрямо арбитрите, опериращи със системата за видеоарбитраж (ВАР). RMC Sport твърди, че нападателят всъщност е потърсил начин да нахлуе в съдийската стая слез злощастния край на мача.

ПСЖ отстъпи с 1:3 от „червените дяволи” благодарение на дузпа в продължението на срещата. Тя стана обект на множество дискусии, тъй като Преснел Кимпембе не игра умишлено с ръка в наказателното си поле, но положението ѝ далеч от тялото определено му помогна да спре изстрел към вратата. Маркъс Рашфорд реализира от бялата точка и така прати Юнайтед напред заради повечето голове на чужд терен (ПСЖ спечели с 2:0 на „Олд Трафорд”).

Неймар не можеше да вземе участие в нито една от двете срещи заради контузия, но тя не му попречила да потърси сметка на арбитрите. 27-годишният играч почти стигнал до стаята на реферите, като е трябвало хора от клуба да го възпират да извърши нещо много по-тежко като провинение.

В крайна сметка бразилецът се успокоил и вместо да се конфронтира със съдиите, влязъл в съблекалнята, за да окуражи своите съотборници.

От RMC Sport също така добавят, че в ПСЖ останали много разочаровани от поведението на част от хората в делегацията на Юнайтед. Най-вече това касаело Патрис Евра и Пол Погба, които празнували диво и невъздържано в тунела на „Парк де Пренс”. Президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи на свой ред пък строшил врата в яростта си след отпадането.