Неймар е на път да влезе в историята като един от най-пропилените и абсурдно изгубени таланти. Като кандидат за „Златната топка“ и еталон в световния футбол, кариерата му в момента се спуска по безкраен склон, който се вижда от лятото на 2017 година, когато взе решение да напусне Барселона и да бъде съблазнен от златото на Пари Сен Жермен.

Неймар видя в Пари Сен Жермен перфектната възможност да подхрани своето его на най-високо ниво. Френският клуб извади за него 222 милиона евро. Бразилецът отиде на „Парк де Пренс“ с идеята да бъде лидер на отбора, който се стреми към спечелването на Шампионската лига, а също така и „Златната топка“. Нищо от това не се получи.

Контузиите, които съпътстват играча през последните две години го извадиха все от решителните мачове от Шампионска лига, в които Пари Сен Жермен претърпя истинско крушение. Той не успя да играе през миналата година в двубоите срещу Реал Мадрид, а през настоящия сезон пропусна и двете срещи срещу Манчестър Юнайтед.

Във всички случаи на този етап сумата от 222 милиона евро, която Пари Сен Жермен брои за него изглежда като изхвърляне.

„L'Equipe“ публикува проучване, в което се посочва, че Неймар е пропуснал 26 мача заради травма с екипа на Барселона за четири сезона. В ПСЖ той е пропуснал 36 мача за година и половина.