Бившият наставник на Ювентус Марчело Липи сподели мнение, че Ювентус е готов да спечели Шампионската лига. Както е известно, тази вечер „бианконерите“ се изправят срещу Реал Мадрид във финала на турнира на богатите. Срещата е от 21.45 часа в Кардиф.

За последно „старата госпожа“ игра в решителния мач на най-престижната надпревара на Стария континент през 2015 година. Тогава италианците отстъпиха на Барселона.

ГЛАСУВАЙТЕ В НАШАТА АНКЕТА: Кой ще триумфира във финала на Шампионската лига?

„Не бива да омаловажаваме значимостта на това, че Ювентус спечели в шест последователни години Серия А. Това влияе на самочувствието и е едно изключително постижение. След загубата от Барселона през 2015 година, в Юве всички си дадоха сметка, че са нужни подобрения по отбора. Така бяха привлечени футболисти като Гонсало Игуаин, Пауло Дибала и Сами Кедира. Смятам, че сега можем да кажем уверено, че Юве е готов да спечели Шампионската лига. Отборът помъдря“, каза Липи.

„Пазя големи надежди, че Юве може да вземе Шампионската лига по много причини. Това постижение ще отвори пътя на Буфон към „Златната топка“. Джиджи я заслужава“, добави специалистът.


Още новини преди финала:

Легенди на футбола се събраха в бара на Бейл преди финала на Шампионска лига

Фиго вкара ефектен гол в демонстративен мач преди финала в ШЛ​

Юве - Реал: Европа тръпне в очакване на новия цар

Как Юве се подготви за финала в Шампионската лига?

Буфон: Има точното количество напрежение сред нас

Масимилиано Алегри: Юве е в точното време на точното място