Спечелването на възможно най-голям брой трофеи е фикс идея на футболистите и треньорите на Ливърпул, заяви ветеранът Джеймс Милнър. През пролетта "червените" станаха европейски клубни шампиони и тази седмица ще спорят за световната титла, а освен това те спечелиха суперкупата на Европа и имат голяма преднина във Висшата лига.

"Нашето желание е да запазим добрата ни форма. Ако някой смята залога за трофей като някакъв вид отвличане на вниманието ни, то това е отличен начин за разсейване. Искаме да продължим да бъдем успешен отбор и да трупаме трофеи, а това може да се случи само като запазим стила ни на игра и го покажем утре срещу Монтерей", заяви Джеймс Милнър в интервю преди срещата с мексиканците.

Относно факта, че другата част на състава играе днес с Астън Вила, халфът заяви: "Малко е странно. Пожелаваме на момчетата успех и дано покажат истинските си възможности, защото те наистина ги имат. Има много млади футболисти, които ще играят и аз съм сигурен, че те ще направят всичко по силите им за победа.

"При този натоварен календар не е никак лесно да печелиш редовно, но точно заради това нашият състав е много силен. Винаги сме концентрирани върху предстоящия мач, защото той просто е следващият, който на практика можем да контролираме. Засега се справяме. Относно графика ни - нищо не се променя. Така или иначе щяхме да играем сега с Вила и във Висшата лига през уикенда, така че нищо не се променя. Да бъдем тук обаче е нещо наистина специално, защото само успешните отбори получават покани за световното клубно първенство. Спечелихме си това право, както и останалите, така че няма да ни бъде никак лесно. Нашата цел е да си изградим навик да печелим трофеи, така че просто трябва да продължим да го правим. В добра форма сме и ще бъде чудесно да спечелим турнира.

Милнър подписа нов договор с Ливърпул миналата седмица, както го направи и неговият мениджър Юрген Клоп. Той каза:

"Хубаво е да играеш за отбор като Ливърпул в този момент, с този стил. Хубави времена са и смятам, че продължаваме да ставаме по-силни. Получаваме шансове да печелим трофеи, но тези шансове сами си ги изработваме в тренировъчния процес. Просто трябва да продължим да го правим и ще бъдем успешни. Клоп е ключов за всичко положително напоследък. На всеки футболист му е нужна енергия за бързото темпо на мачовете в сгъстен календар, а за това могат да ни помогнат само много добри треньори. Те ни подготвят, изготвят ни тренировъчен план и такъв за почивка. Да чукна на дърво, засега всичко е право в десетката. Дано си и остане така. Откакто съм тук, най-голямата цел на всички бе да спечелим първия трофей. Нямахме късмет в няколко финала, но отборът ги остави бързо зад себе си и продължи напред. Не искаме обаче да останем в историята като отборът, спечелил само една купа, а искаме да растем и да ни се губят броя трофеи, когато един ден погледнем назад. Това е възможно, защото сме гладни за успехи. Доказателство е реакцията ни след първия загубен финал в Шампионската лига, а сега е време да покажем, че можем да го направим и отново. Това е нещо, което не ни се е случвало. Нека обаче не забравяме, че спечелихме и суперкупата, а първенството се развива добре за нас, колкото и далеч да е неговият финал", завърши Милнър. /БТА