Легендата на Барселона Шави Ернандес не спести похвалите по адрес на Ливърпул, след като двата отбора участват на Световното клубно първенство. След като спечели Шампионската лига през юни, мърсисайдци са убедителен лидер през тази кампания във Висшата лига, на цели 10 точки пред втория Лестър Сити.

Наставникът на Юрген Клоп е поздравяван всеки път за стила си, а Шави заяви, че играта на отбора е близо до абсолютната перфектност.

„Най ме удивява интензитетът, с който Ливърпул играе. Интензитетът в защита и атака, високата преса, като тримата в нападение окупират пространствата между линиите и натискат здраво. Много е сложно да ги атакуваш, тъй като физически също са изключителни. Печелят всички втори топки, след което те удрят на контраатака. Скоростта и интензитетът е изцяло благодарение на Клоп”, заяви Шави пред официалния сайт на FIFA.

„Преливането им от атака в защита е перфектно, както и обраното. Доминират в изключително много компоненти от играта и са близо до абсолютната перфектност”, допълни още настоящият наставник на Ал Сад.