Бившият играч на Ливърпул Джейми Карагър се изказа крайно негативно за играта на ПСЖ в мача от 5-ия кръг на груповата фаза на Шампионска лига срещу бившия му клуб. Парижани спечелиха с 2:1 и усложниха ситуацията на английския тим преди последните срещи в груповата фаза.

"Симулациите на играчите на ПСЖ бяха неприятна гледка. Неймар, например, постоянно си търсеше повод да падне на тревата. Той е един от най-добрите футболисти в света, но не е приятно да се гледа неговото поведение на терена. Такова нещо оставя неприятен привкус. Мога смело да кажа, че не изпитвам никаква симпатия към играча на ПСЖ. Дори капитанът на парижани Тиаго Силва, и той симулира, закривайки с ръце лицето си. Футболистите на ПСЖ трябва да се срамуват, така се държат децата в детската градина", коментира Карагър в интервю за Viasport.

В класирането след този успех ПСЖ заема второто място с 8 точки, а Ливърпул е трети с 6. В последния кръг Ливърпул е домакин на Наполи, който е лидер в групата с актив от 9 точки. Последен е отборът на Цървена звезда с 4.