Новото попълнение на Челси Давиде Дзапакоста коментира по интересен начин първия си гол за „сините“ от Лондон. Италианският бранител реализира страхотно попадение срещу Карабах в Шампионската лига след фамозен рейд по дясното крило.

Дзапакоста овладя топката в собствената си половина, надбяга отбраната на гостите и изненадващо стреля от далечно разстояние въпреки че всички очакваха центриране.

„Ще си призная, че преди гола гледах в наказателното поле дали има мой свободен съотборник. След това ритнах топката и първоначално не разбрах нищо. Минах през тези моменти в истински транс – топката в мрежата, радостта на феновете, прегръдките на моите съотборници“, коментира Дзапакоста.

„Беше истински хаос, но красив хаос. Най-добрата вечер в моята кариера? Без никакво съмнение. Никога не съм преживявал история като тази. Моят дебют в шампионската лига, моят първи мач за Челси на „Стамфорд бридж“ и невероятен гол. Перфектно“, каза още той

Защитникът се превърна в 100-ия италианец, отбелязал гол в Шампионската лига.

„Не знаех, но това прави ситуацията още по перфектна. Надявам се, че няма да се събудя и да разбера, че това е един сън“, допълни Давиде Дзапакоста.