Отборът на Челси се завърна ударно в Шампионската лига. След година отсъствие "сините" съкрушиха тоталния дебютант Карабах с безкрайно изразителното 6:0 в мач от група С. На "Стамфорд Бридж" лондончани не показаха грам милост срещу неориентирания азерски отбор, а новото попълнение Давиде Дзапакоста блесна с гол, какъвто рядко се вижда. Другите попадения бяха дело на Миши Батшуай (2), Педро Родригес, Сесар Аспиликуета и друг от новите - Тиемуе Бакайоко.

Атлетико а-ха да успее с хайката за вълци в Рим

Командата на Антонио Конте показа, че не възнамерява да се шегува и откри резултата след само 5 минути игра. Играчите на „сините” изпълниха късо ъглов удар отдясно по атаката, а Уилиан пусна остро подаване към дъгата. Там дебнеше Педро и с фамозен фалцов шут прониза горния десен ъгъл. Вратарят Ибрахим Сехич докосна кълбото, но като цяло нямаше какво да направи – 1:0.

В 20-ата минута Челси можеше да води и с повече, ако Миши Батшуай беше по-прецизен. Белгиецът се ядоса на себе си, след като с шут от границата на вратарското поле не успя да намери вратата и пропиля много изгоден шанс.

Мигът на вечерта безспорно дойде в 30-ата минута, когато новото попълнение Давиде Дзапакоста вкара убийствен дебютен гол. Тибо Куртоа улови висока топка в пеналта си и веднага я търкулна към десния бек. Оттам стартира и пробива на италианеца, който мина покрай двама съперници и продължи да тича напред. Вече при наказателното поле на Карабах той може би опита да центрира, ала всъщност произведе смъртоносен прехвърлящ удар – 2:0.

Челси съвсем се успокои с началото на второто полувреме. Уилиан и Фабрегас разиграха късичко един фаул в 55-ата минута, а испанецът изчака търпеливо момента и с външен фалц качи топката върху главата на Сесар Аспиликуета. Бранителят я отклони колкото тя да мине покрай вратаря Сехич и да спре в мрежата – 3:0.

Оттук нататък път назад за азербайджанците нямаше. В 68-ата минута Уилиан можеше да прибави името си към голмайсторите, но неговият хубав шут срещна напречната греда.

В 71-ата Карабах инкасира четвърти гол в мрежата си. Пак късо разигран от Челси корнер се оказа в основата, като влезлият на смяна Еден Азар пробва центриране. Защитниците пред вратарското поле действаха комично и подариха топката на Тиемуе Бакайоко, а отблизо бившият ас на Монако беше безкомпромисен – 4:0.

Пет минути след него и Батшуай най-сетне се разписа. Вратарят Сехич и защитниците пред него разиграха хазартно в близост до наказателното поле. С всеки следващ пас те се закопаваха още повече, а накрая Бакайоко пресече и веднага подаде към Батшуай. Нападателят натисна спусъка без забавяне и с шут от границата наказателното поле прониза долния десен ъгъл – 5:0.

С този епизод скандалните изяви в защита за азербайжданците не приключиха. В 82-ата минута решителността на Дзапакоста да преследва топката срещу двама съперници до ъгловото флагче се отплати и италианецът отмъкна кълбото. Той веднага се спусна по аутлинията и центрира ниско за Батшуай, който отблизо се разписа на празна врата – 6:0.

По този начин Челси уверено поведе в групата с 3 точки на сметката си, докато Рома и Атлетико си делят второто място с по една след нулевото реми, което извъртяха в Рим. В следващия кръг от групите "сините" от Лондон гостуват на Атлетико Мадрид, а Карабах приема Рома.