Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис очаква силно представяне от тима си и класиране в Топ 2 на групата си в Шампионската лига. Според него, а явно и според наставника Карло Анчелоти, ако тимът не се класира напред в турнира, ще бъде "идиотско". 

Южняците имат мач с предварително смятания за аутсайдер тим на Цървена звезда на своя "Сан Паоло". При победа над европейските клубни шампиони за 1991 г., неаполитанците ще излязат във водеща позиция в групата, в която са още Ливърпул и Пари Сен Жермен. 

"Анчелоти казва, че ако не се класираме напред, ще бъдем идиоти. Напълно съм съгласен с него. Ако продължим в следващата фаза, ще бъде страхотно не само за нас, но и за италианския футбол като цяло. Затова трябва да го направим."

"Не знам дали ще можем да напълним стадиона, но се надявам, че хубавото време в Неапол ще накара хората да се появят на "Сан Паоло". Важното е да победим тази вечер, не ме интересува начинът, по който ще се случи. Само кретен може да подцени Цървена звезда, не е случайно, че победиха Ливърпул", сподели Де Лаурентис.