Испанското издание AS направи интересни разкрития около случая с вратаря на Ливърпул Лорис Кариус. Както е известно, лекари от бостънска клиника излязоха със заключение, че стражът е получил мозъчно сътресение след сблъсък с капитана на Реал Мадрид Серхио Рамос по време на финала на Шампионската лига, в резултат на което реакциите му са били забавени.

От въпросното издание в Испания пишат, че клиника MGH (Massachusetts General Hospital ) имали договор за спонсорство с фондацията на Бостън Ред Сокс. Тимът от бейзболната лига на САЩ бил „под шапката“ на босовете на Ливърпул.

Именно заради този детайл, AS излезе с гръмкото заглавие: „Клиниката, която прегледала Кариус, получава пари от Ливърпул“.

Припомняме, че грешките на вратаря на мърсисайдци по време на финала за Шампионската лига с Реал Мадрид допринесоха в голяма степен за успеха на Кралския клуб. „Белите“ победиха с 3:1 и така за трета поредна година и за 13-ти път в историята си вдигнаха купата с големите уши. Кариус бе със съществен принос за първия и третия гол на „балета“.

По-рано вратарят на Челси Тибо Куртоа изрази съмнения, че причината за колебливите изяви на Кариус е сблъсъкът с капитана на Реал. Той отбеляза, че след въпросния удар, пазителят на „червената врата“ е направил две майсторски спасявания.  


 Още по темата: 

Грешките на Кариус във финала не са случайни

Кроос се съмнява, че Кариус е играл със сътресение

Куртоа защити Рамос и отсече: Кариус? След сблъсъка направи две добри спасявания