Легендата на Ливърпул Дитмар Хаман беше изключително краен в критиките си към вратаря Лорис Кариус, който провали отбора във финала на Шампионската лига срещу Реал Мадрид. Германският страж бе виновен за два от головете на съперника при загубата с 1:3 в Киев, като на практика обезсмисли усилията на своите съотборници.

24-годишният Кариус по безумен начин метна топката в краката на Карим Бензема за откриващото попадение в срещата, а после при резултат 2:1 в полза на Реал Мадрид пропусна между ръцете си далечен шут на Гарет Бейл, когато се очакваше да направи протоколно спасяване.

Макар че мениджърът Юрген Клоп да застана зад своя футболист след последния съдийски сигнал, това по никакъв начин не намали негативната реакция на фенове и анализатори. Стигна се дотам, че Кариус започна да получава смъртни заплахи в социалните мрежи.

Хаман, който беше част от състава, спечелил последния трофей за Ливърпул в Шампионската лига (2005 година), не предложи никаква утеха на своя сънародник. Някогашният полузащитник обясни и подробно защо не желае да покаже дори най-малкото съчувствие към стража.

„Феновете на Ливърпул прощават на звездите в отбора както го правят всички други. Химнът „Никога няма да вървиш сам” („You’ll Never Walk Alone”) е част от битието на този клуб”, коментира Хаман пред германското издание „Билд”.

„Има обаче едно изключение: когато егото ти не съответства на твоето представяне. Кариус сега си кара автомобила из улиците на Ливърпул с персонализирани табели за номера, на които пише „LK1”, а това винаги създава вълнения из града, когато той е навън.”

„Да правиш нещо такова е все едно да копираш Кристиано Роналдо и неговото CR7. Той може да си позволи да го прави в Мадрид, понеже е печелил Шампионската лига пет пъти.”

„Някой като Кариус не е постигнал нищичко в кариерата си все още и трябва да бъде благодарен за шанса, който Юрген Клоп му предоставя в клуб от световна класа.”

„Моята симпатия към Кариус е силно ограничена. Няма нужда да дискутираме, че той предреши финала със своите две грешки.”

„Нещо подобно може да се случи на всеки професионален футболист. На мен обаче не ми хареса поведението, което показа впоследствие. Публично да покажеш страданието си след последния съдийски сигнал бе също толкова ненужно, колкото и сълзливата му молба за прошка до феновете”, допълни Хаман.

Пол Скоулс оплю ревящите във финала от Ливърпул

Падение: Новакът в Серия С поиска грешника Кариус

Рома ще иска огромна трансферна сума от Ливърпул за Алисон