След впечатляващото представяне на Лео Меси при победата на Барселона над Тотнъм с 4:2 в мача от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига, английската преса буквало полудя по аржентинската звезда.

Водещите издания на Острова заляха със суперлативи петкратния носител на „Златната топка“. По всеобщо мнение аржентинският техничар направо може да се титулува като „Ел Маестро“.

„Меси, Ел Маестро, отново озари „Уембли“ и постави Тотнъм в много опасна ситуация“, пише The Guardian, а похвалите продължават: „Всеки път, когато докосваше топката, завършваше с нещо хубаво за каталунците. Меси приземи „шпорите“ – изведе Барса до майсторска победа на „Уембли“.

„На „Уембли“ се проведоха два спектакъла. Единият бе сътворен от Барселона, а другият го изнесе Меси“, се казва в The Telegraph. „Беше хубаво да се види, въпреки че на играчите на Тотнъм не им хареса. Меси вкара голове, раздава пасове, тича, създава положения. Направи всичко на ниво“.

Лионел Меси

източник: БГНЕС

Междувременно пред The Express бившият футболист на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд заяви: „Меси е най-добрият от всички, които са стъпвали на терена“.

Суперлативите не спряха до тук, като в Times Sport обясниха: „Когато си толкова екстравагантен и брилянтен като Меси, всяко нещо е възможно. Това е игра, която се практикува от милиони, милиони играчи, но Меси продължава да е най-добрият. Меси е истинският господар на „Уембли“. Вчера даде урок от висша класа на Тотнъм, и заедно с Пеле и Марадона е най-великият на всички времена“.

Mirror на свой ред е категоричен, че магията на Меси е вдъхновила Барса за успеха с 4:2 срещу лондонския тим. Петкратният носител на „Златната топка“ отбеляза два гола за победата, като точният му мерник проработи през вторите 45 минути.

При все спечелените три точки Барса е лидер в класирането на Група В с 6 точки. Същият актив има и Интер, но „нерадзурите“ са позиция назад заради по-лоша голова разлика. В следващия кръг е прекият сблъсък между двата водача. Срещата е на 24 октомври от 22:00 часа.

Ракитич: Да отбележа този гол на "Уембли" бе специално

Почетино: Меси е най-добрият футболист в света