Барселона постигна втори пореден успех в груповата фаза на Шампионска лига, след като спечели с 4:2 гостуването си на „Уембли“ срещу Тотнъм. Във втори пореден мач от турнира каталунците успяха да вкарат четири гола. Отново над всички на терена бе Лионел Меси, който отбеляза два гола и на два пъти разтресе десния стълб на вратата на Юго Лорис. Много силен мач за каталунците направи също така Жорди Алба, който се отличи с три асистенции.

Жерар Пике записа мач номер 100 в Шампионската лига с екипа на Барселона.

Двубоят започна с бърз гол на Барселона още във 2-та минута. Каталунците организираха много добра атака. Лионел Меси пусна отличен извеждащ пас към Жорди Алба. Юго Лорис излезе да пресрещне левия бек на „блаугранас“ в наказателното поле на Тотнъм. Алба стигна до топката преди френския вратар, след което подаде към Филипе Коутиньо, който вкара в опразнената врата.

Голът на Филипе Коутиньо е най-бързият за Барса в Шампионска лига от 2005 година, когато Марк ван Бомел реализира във вратата на Панатинайкос в 36-ата секунда.

Хари Кейн отправи много опасен удар в 25-та минута, но Марк-Андре тер Стеген внимаваше и спаси.

Барселона удвои своята преднина в 28-та минута. Лионел Меси центрира в наказателното поле на Тотнъм, където Луис Суарес свали с глава към Филипе Коутиньо, който не успя да нанесе добър удар. Бразилецът все пак успя да върне топката към Иван Ракитич, който стреля от въздуха, от границата на наказателното поле на лондонския тим, кълбото срещна десния стълб на вратата на Юго Лорис и влетя в мрежата му.

Попадението на Иван Ракитич за 2:0 в полза на каталунците е №600 в най-авторитетния клубен турнир, повече попадения имат само Байерн (668) и Реал Мадрид (945).

Луис Суарес бе изведен на много добра позиция в 30-та минута и отправи диагонален удар, но в аут.

Тер Стеген направи страхотно спасяване с една ръка в 32-та минута. Ерик Ламела стреля, топката рикошира в Нелсон Семедо, след което германският вратар демонстрира невероятен рефлекс и успя да спаси с една ръка.

Жорди Алба комбинира с Лионел Меси в 33-та минута. Аржентинецът стреля, но право в ръцете на Юго Лорис.

Лионел Меси стреля от границата на наказателното поле на Тотнъм, получи се рикошет, а след това Лорис улови топката.

Барселона започна под пара и второто полувреме. Лионел Меси направи отличен пробив в 47-та минута, след което стреля, но топката срещна десния стълб на вратата на Юго Лорис.

Ситуацията се повтори в 51-та минута, когато Лионел Меси направи идентичен пробив и отправи нов удар, но топката отново срещна десния стълб на вратата на Лорис.

Тотнъм успя да намали своето изоставане в 52-та минута. Ерик Ламела подаде към Хари Кейн, който финтира Нелсон Семедо, след което стреля покрай Жерар Пике и топката влетя в долния ляв ъгъл на Тер Стеген.

Барселона бързо върна своя аванс от два гола. В 56-та минута Жорди Алба центрира по земя в наказателното поле на Тотнъм, където Коутиньо и Суарес оставиха топката за Лионел Меси, който този път не пропусна да вкара във вратата на Лорис.

Четири минути по-късно Меси подаде към Суарес, който стреля, но Лорис спаси.

Тотнъм отново върна интригата в срещата в 66-та минута. Ерик Ламела стреля от границата на наказателното на Барселона, топката рикошира в Клеман Ленгле, излъга Тер Стеген и влетя във вратата му.

Юго Лорис излезе неразчетено в 67-та минута, а Лионел Меси му отне топката, но Алдервейрелд направи решаващ шпагат и не позволи на аржентинеца да вкара своя втори гол в срещата.

Лукас Моура отправи удар от разстояние в 81-та минута, но Тер Стеген спаси.

Клеман Ленгле се намеси решаващо в 84-та минута, когато успя да блокира много опасен удар на Моура.

Барселона подпечата своята победа с гол в 90-та минута. Жорди Алба отне топката от Муса Сисоко, след което пусна пас в наказателното поле на Тотнъм. Луис Суарес остави топката за Лионел Меси, който излезе сам срещу Юго Лорис и не пропусна да вкара своя втори гол в срещата.

След този успех Барселона събра актив от 6 точки в групата, докато Тотнъм е с 0.

В следващия мач Барселона е домакин на Интер, докато Тотнъм гостува на ПСВ Айндховен.

Gulliver/Getty Images
25 снимки

 

В другия мач от групата Интер осъществи нов обрат и във втория си мач от груповата фаза на Шампионската лига, за да се поздрави с втори последователен успех. „Нерадзурите“ изоставаха с 0:1 при визитата си на ПСВ Айндховен, но в крайна сметка спечелиха с 2:1. В герой за италианския тим отново се превърна капитанът Мауро Икарди.

Стивън Бергвайн отправи коварен удар от въздуха в 5-та минута, но топката премина над вратата на Интер.

Самир Ханданович направи чудесно спасяване в 21-та минута, когато отрази много опасен удар на Пабло Росарио.

Интер организира много добра атака в 26-та минута, когато Мауро Икарди взаимодейства с Матиас Весино, който стреля, но над напречната греда на вратата на Йерун Зут.

ПСВ Айндховен поведе с 1:0 в 27-та минута, когато Ървинг Лосано подаде към Пабло Росарио, който стреля от около 25 метра и вкара много красив гол, като прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата на Ханданович.

Пред Матиас Весино се откри много добра възможност в 29-та минута, но ударът му не бе точен.

Мауро Икарди стреля с глава в 34-та минута, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Зут.

Йерун Зут направи страхотно спасяване в 37-та минута, когато отрази удара на Мауро Икарди.

Интер успя да изравни в 44-та минута, когато Квадво Асамо отправи далечен удар, Зут плонжира и спаси. Отбитата топка попадна в Икарди, който бе затворен и не успя да нанесе хубав удар. След това топката попадна в Раджа Наинголан, който стреля от границата на наказателното поле на ПСВ и вкара в опразнената врата.

Мауро Икарди отправи хубав удар с глава в 48-та минута, но Зут спаси.

ПСВ Айндховен бе много близо до това да върне своя аванс в мача в 50-та минута. Гастон Перейро отправи удар от границата на наказателнот поле на Интер, но топката се спря в десния стълб на вратата на Ханданович.

Интер осъществи пълен обрат в 60-та минута. Матиас Весино пусна много дълъг пас към Икарди. Втатарят на ПСВ Зут се сблъска със свой съотборник, което позволи на аржентинеца да играе с глава, а след това да вкара в опразнената врата.

Йеру Зут направи много добро спасяване в 70-та минута след удара с глава на Мауро Икарди.

Самир Ханданович демонстрира своя рефлекс в 80-та минута, когато отрази много опасен удар на Мален.

Последната възможност пред ПСВ Айндховен се откри в 85-та минута, когато Ървинг Лосано отправи опасен удар, но топката премина над напречната греда в аут.

Интер е с 6 точки, докато ПСВ Айндховен е с 0.